Kollektivtrafik

Är du ny student i Karlstad? Här kan du läsa om vilka studentpriser som gäller på Karlstadsbuss och mer information om hur det funkar med studentrabatter på till exempel SJ. 

Karlstadsbuss

Karlstadsbuss är en del av Karlstads kommun och ansvarar för kollektivtrafiken i Karlstads tätort samt båtbussarna. 

Studenter över 26 år som studerar minst 75% reser för samma pris som ungdomspriset. Du ska kunna styrka din rätt till rabatt vid köp och under resan med legitimation samt giltigt kort (försett med SJ-logotype) från Mecenat eller Studentkortet. Studentrabatten gäller också internationella studenter med ISIC-kort.

Värmlandstrafik

Värmlandstrafik är trafikorganisatör för kollektivtrafiken i Värmlands län och ägs av Region Värmland. Värmlandstrafik svarar för all regiontrafik med bussar och tåg i Värmland. 

Värmlandstrafik har ingen studentrabatt utan baserar sitt prissystem på pendlarzoner och åldersgränser. 

SJ

SJ har rabatter för både ungdomar och studenter. Du räknas som ungdom hos SJ tills du fyller 26. Studenter över 26 år som studerar minst 75% är berättigade till studentrabatt och får SJ:s logga på sitt Mecenatkort.  

SJ har student- och ungdomspriser med upp till 30 procent rabatt samt billiga Sista minuten-biljetter. Ange att du är student när du köper din biljett. Ombord på tåget måste du visa din biljett, ditt giltiga studerandekort med SJ-logga samt din legitimation.

Övriga reserabatter

Som student har du ofta rätt till olika typer av reserabatter mot uppvisande av giltigt Mecenatkort. Det kan vara värt att kolla upp! Läs mer på Mecenats hemsida.

Bra länkar om regler för studentpriser

Har du frågor om kollektivtrafik för studenter?

Kontakta studiesocialt ansvarig på studentkåren!
Mejl: studiesocialt@karlstadstudentkar.se
Telefon: 054-700 14 89
Mobil: 070-835 18 30