Välkommen till höstens föreningsmässa

Onsdag 7 oktober kl. 9-14 är det föreningsmässa i Aulafoajén! Universitetets alla studentföreningar är inbjudna till att tillsammans med Karlstad Studentkår visa upp sig för alla studenter på universitetet.

Föreningsmässan 7 oktober är ett perfekt tillfälle för föreningarna att träffa varandra, hitta nya engagerade, byta märken och mycket annat föreningstrevligt! Karlstad Studentkår finns såklart på plats och svarar på frågor om allt från utbildningsbevakning till höstens evenemang.

Har din förening missat sin inbjudan?

Hör av dig så snart som möjligt till studiesocialt ansvarig Frida Burström! Berätta vilken förening du anmäler, om föreningen vill ha ett högt eller lågt bord samt om ni vill ha eluttag vid bordet.

Mejl: studiesocialt@karlstadstudentkar.se
Telefon: 054-700 14 89 eller 070-835 18 30

Sista anmälning till Föreningsmässan är måndag 28 september.

Om studentföreningar

Under Karlstad Studentkår finns ca 30 studentföreningar. Utbildningsföreningarna är knutna till en specifik utbildning och intresseföreningarna är dedikerade till ett specifikt intresse, till exempel friskvård, politik, körsång, spel eller annat kul och viktigt.

Som förening under Karlstad Studentkår får man tillgång till många föredelar, till exempel gratis exponering i Gläntan och gratis lokalbokning, annonser i Insyn för och möjlighet att få en styrelseutbildning.

Tycker du att det saknas någon studentförening?

I så fall kan du starta en egen! Det du behöver tänka på då är:

  • Att föreningen är demokratiskt uppbyggd
  • Att föreningens säte är Karlstad (eller Arvika för sektionen Ingesund)
  • Att föreningen i huvudsak riktar sig till studenter vid Karlstads universitet
  • Att föreningens stadgar ej strider mot Karlstad Studentkårs stadga, värdegrund, studentkårens föreningspolicy eller motverkar Karlstad Studentkårs verksamhet

Ansökan om att bilda studentförening skickar du in till studiesocialt ansvarig Frida Burström: studiesocialt@karlstadstudentkar.se

Läs mer om föreningar:
karlstadstudentkar.se/foreningar