Rekordmånga med i Karlstad Studentkår

Två månader efter terminsstarten kan studentkåren räkna över 4000 medlemmar, vilket är det största antalet sen kårobligatoriet avskaffades år 2010.

- Att ha många medlemmar innebär ju ett förtroende från studenterna, eftersom studentkåren representerar alla studenter på Karlstads universitet. Därför känns det jättekul och viktigt att få fler nya medlemmar, säger Amanda Green, ordförande för Karlstad Studentkår.

De nya siffrorna visar att två månader in på höstterminen har drygt 4000 studenter blivit medlemmar i studentkåren. Antalet kårmedlemmar är därmed det största sen kårobligatoriet avskaffades i juli 2010 och det blev frivilligt att vara med i en studentkår. 

Studentpolitik och kaffe

Karlstad Studentkår har under de senaste fem åren arbetat med nya sätt för att nå studenter, ett arbete som studentkårens ordförande nu tycker börjar ge resultat. Cirka 80 procent av Karlstad Studentkårs medlemmar väljer nu att teckna medlemskap i ett helt läsår istället för en termin. Men studentkårens ordförande är ändå inte nöjd. 

- Karlstad Studentkår ska vara för alla. Vi jobbar med politiska frågor som studentrabatt på Värmlandstrafik och utbildningsbevakning, men vi vill också funka som en trygghet. När studentkåren syns ute på universitetet går det lika bra att fråga om rättigheter som att bara ta en kopp kaffe med oss, säger Amanda Green.

Lyssna på Amanda när hon blir intervjuad i Morgon P4 Värmland om medlemsrekordet:
"Rekordmånga studenter med i kåren" 2015-10-29

Mer info och kontakt

Amanda Green, ordförande Karlstad Studentkår

Telefon: 054-700 14 87

Mobil: 073-663 14 71

E-post: ordforande@karlstadstudentkar.se

Studiesocialt ansvarig Frida, kanslist Jonathan, ordförande Amanda, organisationsansvarig Ruth och studentombud Kave är glada för medlemsrekordet! TACK för att ni gör oss fler och bättre!