Studentkåren tipsar!

Grattis till din plats vid Karlstads universitet! Och välkommen att bli medlem i Karlstad Studentkår! Här har studentkåren samlat lite tips för dig som är ny student, eller som bara vill få lite bättre koll på livet som student.

Karlstad Studentkår är navet i studentlivet och den enade studentrösten. Du träffar oss redan vid terminstart och vi finns med dig under hela studietiden. Välkommen att fråga oss!

Studentkårens tips inför vårterminen VT16

 • Registrera dig på kursen via "Min sida" på kau.se
 • Sök studiemedel från CSN och lämna studieförsäkran: csn.se
 • Kolla var du enklast får tag på kurslitteratur. Många böcker finns att låna på universitetsbiblioteket. Ofta finns begagnad litteratur att köpa via tidigare studenter, Campusbokhandeln eller på nätet.
 • Läs kursplanen och lärandemålen. Kursplanen styr till exempel undervisning, examination och bedömning.
 • Kolla in kursanalysen/utvärdering från föregående kurs. Då får du koll på vad tidigare studenter tyckt och hur kursen har förbättrats
 • Kolla upp möjligheten till studentbostad: kbab.se/student
 • Folkbokför dig i Karlstad via skatteverket.se/studentflytt. Är du medlem i studentkåren får du då ett presentkort laddat med 500 kr att använda i Karlstad. Hämta välkomstgåvan i kårexpeditionen från måndag 25 januari. OBS! Begränsat antal, först till kvarn gäller!
 • Undersök om du har rätt till bostadsbidrag: forsakringskassan.se
 • Kolla upp de studentrabatter som du får via Mecenat: mecenat.se. Du får Mecenatkortet om du är medlem i Karlstad Studentkår.
 • Orolig eller stressad över studier och annat i livet? Kontakta Studenthälsan för råd och stöd: kau.se/studenthalsan
 • Bli medlem i Karlstad Studentkår: medlem.karlstadstudentkar.se. Studentkåren jobbar för att du och alla andra studenter på Karlstads universitet ska ha det så bra som möjligt.

Läs mer om terminstarten: 
Karlstad Studentkårs terminstart

Karlstads universitet - Ny student

Matematikbiennalen påverkar terminstarten

Torsdag 28 och fredag 29 januari arrangerar Karlstads universitet den nationella konferensen Matematikbiennalen med över 2 500 deltagare från hela Sverige.

Som student kommer du märka av det från den 25 januari när konferensen byggs upp och påverkar tillgången till öppna ytor, restauranger och caféer. Läs mer på kau.se

Om studentkåren

Karlstad Studentkår jobbar för att din studietid på Karlstads universitet ska vara så bra som möjligt. Vi tar vara på studenternas intressen, ser till att du kan påverka din utbildning, ger hjälp och stöd och bevakar kvaliteten på utbildningarna. 

Karlstad Studentkår jobbar också med frågor som rör dina förutsättningar för studier, till exempel studentbostäder, studiemedel, likabehandling, studiemiljö och sociala aktiviteter vid sidan av studierna.

Bli medlem – Det lönar sig!

Du blir enkelt medlem i kårexpeditionen eller via vår medlemsportal: medlem.karlstadstudentkar.se. Pris för medlemskap är 250 kr per läsår eller 150 kr för en termin. Medlemskortet är ett orange Mecenatkort.

Frågor om terminstarten eller livet som student?

Kontakta studiesocialt ansvarig Frida Burström på: studiesocialt@karlstadstudentkar.se eller 054-700 14 89