Bli projektledare för Sex&Sånt

Karlstad Studentkår söker en projektledare som kan arbeta utåtriktat mot studenterna med projektet Sex&Sånt. Vi söker en öppen person som tycker om att både inspirera och engagera andra människor. Välkommen med din ansökan senast 25 februari.

Karlstad Studentkårs viktigaste uppdrag är att bevaka utbildningarnas kvalitet och se till att du får en så bra studietid som möjligt. Bland de frågor som studentkåren arbetar med finns också jämställdhet, mångfald och hälsofrämjande. 

Vi söker nu en projektledare som kan arbeta utåtriktat mot studenterna med projektet Sex&Sånt. Ansök senast 25 februari. Tillsättning av tjänsten sker i början av mars. Projektet sträcker sig från mars 2016 till 31 januari 2017.

Platsannons: Projektledare för Sex&Sånt (pdf) 

Om Sex&Sånt

Projektet Sex&Sånt sker i samverkan med Landstinget i Värmland och finansieras med stöd från Folkhälsomyndigheten. En del av studenterna vid Karlstads universitet befinner sig i riskgruppen för sexuellt överförbara infektioner (HIV/STI) och det finns en stor koppling mellan spridning av HIV/STI och alkoholkonsumtion. Läs mer om projektet här

Huvudsyften med projektet är att:

  • Förbättra studenters psykiska och fysiska hälsa
  • Sprida kunskap om riskerna med oskyddat sex och riskerna vid bruk av alkohol och narkotika
  • Belysa och motverka potentiell spridning av HIV (humant immunbristvirus) och STI (sexuellt överförbara infektioner)
  • Arbeta för att få fler studenter att testa sig för STI, med syftet att öka antalet testade

Arbetsuppgifter

I arbetet kommer du att vara med hela vägen från planeringsfasen till slutförandet. Du kommer att arbeta utåtriktat mot studenterna och informera om HIV/STI, skapa samarbeten med studentföreningarna och anordna temadagar kring det som projektet handlar om, nämligen ”sex och sånt”. Du ska också skapa och hitta egna forum för att nå ut till studenter. Till din hjälp finns studentkårens lokaler, kontaktnät och en grafisk profil.

Kvalifikationer

Vi söker en öppen person som klarar av att kombinera sina studier med arbetet i projektet. Du behöver ha kunskaper om och en rätt avspänd inställning till projektets frågor och kunna ta upp dem på ett ogenerat och ansvarsfullt sätt.

Du bör ha en god förmåga att arbeta självständigt, men vi ser gärna att du tycker om att både inspirera och engagera andra människor. Utbildning och tidigare erfarenheter spelar mindre roll, vi lägger istället stor vikt vid dina personliga egenskaper. Alla studenter vid Karlstads universitet är välkomna att ansöka, men för att jobba med projektet behöver du vara medlem i Karlstad Studentkår.

Om tjänsten

Uppdraget innebär 20 % och är arvoderat därefter, vilket gör att det går att kombinera med dina studier. Även du som inte studerar är givetvis välkommen att söka posten, men erfarenhet av studentliv är meriterande.

Tillsättning av tjänsten sker i början av mars. Projektet sträcker sig från mars 2016 till 31 januari 2017. Sista ansökningsdag är 25 februari. 

Ansök såhär

Låter jobbet som projektledare spännande? Ladda ned och läs den fullständiga platsannonsen. Ansök sedan genom att skicka ditt CV och personliga brev till Frida Burström, studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår: studiesocialt@karlstadstudentkar.se

Har du frågor?

Kontakta Frida Burström, studiesocialt ansvarig på studentkåren. 
Mejl: studiesocialt@karlstadstudentkar.se
Telefon: 054 700 14 89 alt. 070-835 18 30