Är du den vi letar efter?

Vill du påverka och få fina meriter inför arbetslivet? Vill du knyta kontakter och anta utmaningar? Jobba för Karlstad Studentkår! Studentkåren söker ny ordförande, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar, organisationsansvarig, vice ordförande med studiesocialt ansvar och chefredaktör för Karlstads studenttidning. Ansök senast 11 mars. 

Uppdragen ordförande, vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar, organisationsansvarig och vice ordförande med studiesocialt ansvar är heltidsengagemang med heltidsersättning i form av arvode. Eftersom de är heltidsuppdrag kan de alltså inte kombineras med studier.

Chefredaktören är däremot ett deltidsengagemang med ersättning i form av deltidsarvode på cirka 20 %, vilket innebär att du kan kombinera att vara chefredaktör med dina egna studier.

Uppdragen utvecklar dig som person och ger dig nya erfarenheter och lärdomar, stort kontaktnät samt fina meriter till ditt CV. Det är också en kul och värdefull upplevelse att ta med sig i livet!

Vi letar efter dig som:

  • Är driven och engagerad
  • Gillar att samarbeta och utveckla gemensamt
  • Vill förändra och förbättra för studenter på Karlstads universitet
  • Är medlem i Karlstad Studentkår
  • Har erfarenhet att vara student

Stämmer det här in på dig? Läs platsannonserna nedan och ansök sedan genom att skicka ditt CV, personligt brev och eventuellt arbetsprov till valberedning@karlstadstudentkar.se. Ange i ämnesraden vilken eller vilka poster du söker.

Valberedningen lämnar ett förslag till kårfullmäktige, som väljer alla poster den 16 april. Sista ansökningsdag är fredag 11 mars.

Ordförande

Passar dig som motiveras av att leda andra och har ett intresse för att engagera dig i och driva Karlstad Studentkår framåt. I uppdraget ingår bland annat att leda organisationen, ta fram förslag inför fullmäktige, vara ett stöd för studenter som har frågor om bostadssituation samt driva studentpolitiska påverkansfrågor.

Platsannons: Ordförande (pdf) 

Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar

Ett uppdrag för dig vars hjärta klappar lite extra för påverkan, engagemang och utbildningsfrågor. Som vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar ska du ha ett stort driv, gilla att samarbeta samt kunna inspirera och engagera människor. Du ska vara beredd på att föra studentkårens talan gentemot universitetet i viktiga frågor.

Platsannons: Vice ordförande med utbildningspolitiskt ansvar (pdf) 

Vice ordförande med studiesocialt ansvar

Här behövs en god förmåga att kunna samordna och engagera människor. Som vice ordförande med studiesocialt ansvar fungerar du som länken mellan studentföreningarna och studentkåren. Du jobbar bland annat med studiemiljön på universitetet, projekt, evenemang och sociala aktiviteter för Karlstad universitets studenter.

Platsannons: Vice ordförande med studiesocialt ansvar (pdf) 

Organisationsansvarig

Har du en organisationsförmåga utöver det vanliga och gillar att driva engagemang? Är du personen som alltid har koll på viktiga datum och för det mesta ligger steget före i planeringen? Då tror vi att du passar som Karlstad Studentkårs organisationsansvarig.

Platsannons: Organisationsansvarig (pdf)

Chefredaktör för Karlstads studenttidning

För att passa som chefredaktör krävs det att du är bra på att samarbeta, har ett härligt driv och är intresserad av det redaktionella arbetet. Du ska kunna samordna, ge feedback, driva tidningen framåt samt vilja utvecklas inom uppdraget.

Platsannons: Chefredaktör (pdf)

Personliga egenskaper är viktigast

Tidigare förkunskaper eller erfarenheter från Karlstad Studentkår är meriterande men inget krav för att söka uppdragen. Vi lägger också vikt vid personliga egenskaper. Alla poster föregås av ordentlig överlämning där du i lugn och ro introduceras till de arbetsuppgifter som hör till din post.

Frågor?

Vid eventuella frågor och för att söka uppdragen, kontakta Karlstad Studentkårs valberedning på:
valberedning@karlstadstudentkar.se 

Valberedningen utgörs av: Siri Klintberg (ordförande), Sophie Carlborg, Olle Carlsson och Louise Johansson