Välkommen till en ny termin!

Välkommen till höstterminsstarten - en av studietidens absoluta höjdpunkter! Tre veckor fyllda av upplevelser, intryck och evenemang. Karlstad Studentkår är med dig genom terminstarten och resten av din tid som student.

Tre händelserika veckor
 

Måndag 29 augusti
Terminen startar och det hålls ett välkomnande i Aula Magna. Passa på att bli medlemmar i Karlstad Studentkår. 

Tisdag 30 augusti
Välkomnandet fortsätter i Aula Magna. Senare på kvällen är det Stadsvandringsfest på Nöjesfabriken. Med vårt medlemspass har du fri entré och betalar endast 20 kr i garderobsavgift. Medlemspasset erhåller du vid tecknande av medlemskap i Karlstad Studentkår. 

Onsdag 31 augusti
Utomhusbio! Se filmen Grease i Museiparken.

Lördag 3 september
Tid för den årliga Föreningskampen! Utbildningsföreningarna kämpar mot varandra i olika tävlingar på Gubbholmen - en given succé! 

Onsdag 7 september
Flottrace och flottracefest! En riktig klassiker där föreningarnas vackra flottar tävlar mot varandra i Klarälven. På kvällen är det Flottracefest på Nöjesfabriken. Med vårt medlemspass har du fri entré och betalar endast 20 kr i garderobsavgift. 

Fredag 9 september
En fullspäckad dag med både beachvolleyturnering på Sundsta, ståupp-föreställning i hus 12 och på kvällen är det Orangefesten på Nöjesfabriken. Med vårt medlemspass har du fri entré och betalar endast 20 kr i garderobsavgift. 

Onsdag 14 september
Välkomstmässa där du kan träffa olika företag som kan hjälpa dig och ditt liv som student i Karlstad. 

Fredag 16 september
Terminstartens final: Välkomstfesten på Nöjesfabriken! Från och med 1 september delar vi ut 700 st gratisbiljetter. Därefter går det även att köpa biljetter i studentkårens expedition eller via Tickster. Glöm inte en tjuga till garderobsavgiften. 

Medlemspasset

Som medlem i Karlstad Studentkår tilldelas du ett Medlemspass. Passet är som ett festivalarmband och du får det i kårexpeditionen när du blir medlem. Medlemspasset ger gratis inträde på terminstartens tre stora fester på Nöjesfabriken: Stadsvandringsfesten den 30 augusti, Flottracefesten 7 september och Orangefesten 9 september.

Redan medlem? Det är självklart bara att hämta ditt Medlemspass i kårexpeditionen eller Aulafoajén! Visa legitimation och intyg på att du har betalat.

Bli medlem - det lönar sig!

Här hittar du all information om du behöver om medlemskap i Karlstad Studentkår: karlstadstudentkar.se/bli-medlem

Du som tecknar medlemskap i studentkåren för hela läsåret får en medlemspresent! Välj mellan en snygg och smidig vattenflaska eller en schysst matlåda som garanterat kommer att behövas under läsåret.

Om du löst medlemskap redan innan terminsstarten är det självklart bara att hämta din medlemspresent hos oss! Visa legitimation och intyg på att du har betalat. 

OBS! Först till kvarn gäller, om den ena presenten tar slut så 
får du den andra.

Frågor? Kontakta studentkåren!

Har du frågor om terminstarten HT16? Kontakta Jessica Millertson, studiesocialt ansvarig på Karlstad Studentkår:
studiesocialt@karlstadstudentkar.se
Telefon 054-700 14 89 eller 070-835 18 30.

Välkomstgåva

Nyinflyttad student och kårmedlem? Karlstads kommun bjuder återigen på ett presentkort laddat med 500 kr när du folkbokför dig i Karlstad! Med kortet kan du handla allt från kläder och prylar till mat, fika på caféer eller äta på restaurang. Du kan också använda det för att för att ladda ditt busskort. 

Hämta välkomstgåvan hos Karlstad Studentkår. Antalet presentkort är begränsat, först till kvarn gäller! Läs mer på:
karlstadstudentkar.se/valkomstgava

Såhär gör du:
Folkbokför dig via Skatteverkets e-tjänster och bli medlem i studentkåren 

Gå till kårexpeditionen med din legitimation samt bevis på att du folkbokfört dig efter 1 augusti 2016 (alltså personbevis)

Föreningar

På Karlstads universitet finns flera studentföreningar som du kan engagera dig i, både utbildningsföreningar och intresseföreningar. Utbildningsföreningarna anordnar nollning vid höstterminstarten och arrangerar då en mängd aktiviteter för sina nya studenter. Målet är att du ska få en så bra start på din utbildning som möjligt.

Läs mer: Studentföreningar

Var med och planera kommande terminstarter!

Är du en eldsjäl, idéspruta, praktiker eller kanske den perfekta kombinationen av alla tre? Brinner du för studentlivet i Karlstad? Då kan du vara rätt person till Introduktionsgruppen! Att engagera sig i studentkåren är både lärorikt och meriterande. Hör av dig till oss! 

Kontakt: studiesocialt@karlstadstudentkar.se