Är du vår nya kanslichef?

Karlstad Studentkår söker en kanslichef. Vi söker dig som vill ansvara för våra anställda och för vår ekonomi. Tjänsten innebär personalansvar, ekonomisk administration och organisationsutveckling. Tjänsten är på heltid (100 %).  Ansök senast söndag 23 oktober 2016.

Karlstad Studentkår är studentkåren för studenterna vid Karlstads universitet. I organisationen ingår bland annat cirka 4000 medlemmar, ett trettiotal studentföreningar, ideellt engagerade studenter, flera projektgrupper, Karlstads studenttidning samt fyra anställda tjänstemän, fyra heltidsarvoderade förtroendevalda i presidiet och tre deltidsarvoderade. Välkommen till oss!
 

Om tjänsten
Som kanslichef på Karlstad Studentkår arbetar du med många varierande arbetsuppgifter som innefattar tre huvudområden:

Personalansvar
Som kanslichef ansvar du för arbetsplatsen på Karlstad Studentkårs kansli. Kanslichefen samordnar och arbetsleder det dagliga arbetet och har arbetsgivaransvaret för organisationens anställda och deltidsarvorederade, vilket främst innefattar utvecklingssamtal, arbetsplatsträffar och administration relaterat till personalfrågor.

Ekonomi och administration
Kanslichef ansvarar för Karlstad Studentkårs löpande ekonomi och bokföring, samt hanterar löner. Kanslichefen tar också fram budgetunderlag och gör bokslut.

Organisation och kontinuitet
Som kanslichef är du kansliets centrala punkt och ger Karlstad Studentkår kontinuitet och vidareutvecklar organisationens verksamhet.
 

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är:

 • Är strukturerad och har mycket god planeringsförmåga.
 • Kan leda andra att verkställa de beslut som fattas av kårstyrelse och presidium.
 • Vågar vara tuff och fatta svåra beslut, ta svåra samtal och samtidigt ha en ödmjuk inställning till de andra på arbetsplatsen.
 • Är självständig i ditt arbete.
 • Är stresstålig.
 • Är bra på att samarbeta samt skapa och vårda sociala kontakter.
 • Trivs i student- och universitetsvärlden.
   

Erfarenheter och kvalifikationer
Vi söker dig med ledarskapsförmåga som gillar att arbeta med varierande arbetsuppgifter och som är metodisk och strukturerad. För att göra ett bra jobb som kanslichef behöver du ha:

 • Kandidatexamen inom ekonomi, personal, administration eller motsvarande.
 • Arbetslivserfarenhet inom personal eller ekonomifrågor.
 • Tidigare arbete inom eller engagemang från föreningsliv eller idéburen organisation.
 • Erfarenhet av arbete med förändrings- och utvecklingsarbete utifrån mätbara mål och att skapa effektiva arbetsprocesser.
 • Goda kunskaper inom Microsoft Office med fokus på Excel samt bokföringsprogram.
 • Goda språkkunskaper i både Svenska och Engelska
 • Det är meriterandende om du har erfarenhet av aktivt engagemang i en studentkår.

 

Ansökan och frågor
Tjänsten omfattar heltid (100 %), med en provanställning på sex månader och möjlighet till tillsvidareanställning. Lön enligt överenskommelse. Kollektivavtal finns.

Ansök genom att skicka ditt CV och personliga brev till: ordforande@karlstadstudentkar.se

Sista ansökningsdatum är söndag den 23 oktober 2016.

Frågor kan ställas till Karlstad Studentkårs ordförande Amanda Green, 054-700 14 87 eller ordforande@karlstadstudentkar.se

Om Karlstad Studentkår
Karlstad Studentkår är navet i studentlivet och den enade studentrösten. Studentkåren tar vara på studenternas intressen, ger alla studenter hjälp och stöd samt organiserar studentinflytandet på Karlstads universitet. En av Karlstad Studentkårs viktigaste uppgifter är att bevaka så att universitetets utbildningar håller hög kvalitet. Karlstad Studentkår jobbar också med frågor som rör studenternas förutsättningar för studier, till exempel studentbostäder, studiemedel, likabehandling, studiemiljö och sociala aktiviteter vid sidan av studierna.