Om oss

Karlstad Studentkår är navet i studentlivet och den enade studentrösten. Vår främsta uppgift är att bevaka kvaliteten på din utbildning och se till att din studietid blir så bra som möjligt.

Kvalitet

Vår viktigaste uppgift är att arbeta för att din utbildning vid Karlstads universitet håller högsta kvalitet. Det gör vi på en rad olika sätt. Bland annat finns vi representerade i universitetets alla styrelser, råd och nämnder, där vi för fram studenters åsikter, påpekar brister och ser till att inga beslut fattas som påverkar dig som student negativt. 

Studentkåren jobbar också med frågor som rör dina förutsättningar för studier. Exempel på sådana frågor är bostad, studiemedel, arbetsmiljö och aktiviteter vid sidan av studierna. 

Trygghet

Som medlem i studentkåren kan du vara trygg i att du får hjälp om du stöter på problem under din studietid. Vänd dig till studentombudet om du hamnar i en situation där du känner att allt inte gått rätt till eller om dina rättigheter som student inte respekteras. Det kan handla om allt från uppsatser och problem med föreläsare till  examination och diskriminering. 

Du kan vara trygg i att studentombudet står på din sida och hjälper dig om det skulle behövas. 

Se filmen "Vi är Karlstad Studentkår"!

Missa inte den finfina informationsfilmen om Karlstad Studentkår! På knappt två minuter sammanfattar filmen studentkårens arbete för studenterna. 

Filmen finns på Karlstad Studentkårs Youtube-kanal. Du ser den genom att klicka på bilden nedan eller på länken:

youtube.com/watch?v=yA6J1wWHQ18

Klicka på bilden för att se filmen "Vi är Karlstad Studentkår!"

Har du frågor om Karlstad Studentkår?

Kontakta kårexpeditionen!
Mejl: studentkaren@karlstadstudentkar.se
Telefon: 054-700 14 85