Höstterminen 2019

Nu när terminen är slut tittar vi tillbaka till några av våra bästa minnen från terminen HT19 och blickar mot 2020. Året vi ska bli årets studentstad.

Foto: Karlstad Studentkår

Årets studentstad 2020

Hösten 2018 bestämde Karlstads universitet, Karlstads kommun och Karlstad Studentkår att satsa på att bli årets studentstad. Karlstad har fått priset innan, första gången var för 2009/2010, men ingen stad har vunnit två gånger. 

Efter ett års arbete och planering fick vi den 13 december 2019 reda på att Karlstad är en av tre nominerade, och kommer få ett platsbesök av SFS som ger ut priset.

2020 ska vi se till att Karlstad blir årets studentstad för andra gången. 

Ni studenter är bäst

Frågar du personer på studentkåren vad som varit bäst med året är det enkelt att lista ut att det är ni studenter som ligger i fokus, både för hela verksamheten och glädjen att gå till jobbet.

”Det bästa med mitt år var att få leda examensceremonierna i aulan. Det kändes fantastiskt att se alla stolta anhöriga och ge studenterna en sådan vacker avslutning på den här delen av deras liv.” – Sebastian Hardin, ordförande

”Jag vill framför allt lyfta upp alla generaler som varit med och gjort ett fantastiskt bra arbete med terminsstarten – de har varit grymt duktiga! Deras engagemang behövs verkligen och är otroligt viktigt för att alla nya studenter ska få ett bra välkomnande och den bästa starten på deras universitetsresa”– Rebecca Hultman, studiesocialt ansvarig

”Det bästa denna terminen har varit responsen på #tycktill. Att se studenter så engagerade i och med att svara på enkäter. Det ger vårt jobb riktning och ger oss de verktyget vi behöver för att påverka universitetet.” – Christoffer ”Baloo” Qvist, utbildningspolitisk ansvarig

Foto: Denny Jansson

Ett utvecklingsår för kåren

Du som är ny student för denna terminen känner kanske bara igen Karlstad Studentkår som grön och aprikos. Men i 14 år var vi förknippade med färgen orange, och det var en stor satsning från vår sida att göra denna ändringen i färg och uttryck som vi är väldigt stolta över och hoppas ni gillar lika mycket som oss. 

”Bakom kulisserna” har vi gjort flera saker för att fungera bättre och mer effektivt. Bland annat har vi jobbat med att ta fram ett nationellt ärendehanteringssystem, ett stort ord som kort och gott ska göra det enklare att hantera och dokumentera studentfall. Vi har också fått vår organisation analyserad för att se om vi internt arbetar så effektivt som möjligt.

Vi började även med ett koncept för att få in åsikter och opinion av er studenter. Något vi hoppas ingen av er har missat, #tycktill. Er respons har varit över vår förväntan och era svar gör vårt arbete så mycket bättre och enklare. 

Foto: Karlstad Studentkår